Nincs karácsony ajándékozás nélkül
2015. október 19. írta: Tbuherátor

Nincs karácsony ajándékozás nélkül

Közeledik a karácsonyi ajándék kampány.

Amióta világ a világ, az emberek számtalan okból megajándékozzák egymást.

karacsonyfa.jpgÍgy mutatják ki szeretetüket, így gratulálnak jeles eseményekhez, esetleg családi kötelességből, illendőségből folyamodnak ehhez a gesztushoz. Bár egyre többen próbálnak rajta változtatni, a karácsony ünnepe még mindig az év legjelentősebb alkalma az ajándékozásra.

Minden évben elhatározzuk, hogy ezentúl másként lesz és előre gondolkodunk, az ünnepek előtti napok mégis rendre az elmaradt ajándékok beszerzésével telnek.

Ajándékot veszünk a családtagoknak, a szerelmünknek, a barátoknak, a közeli kollégáknak, megajándékozzuk még háziállatainkat is.

Már csak azt kellene kitalálni, hogy mégis mivel. Mivel lehet évről évre örömet és meglepetést okozni, kifejezni, mi több, tárgyi keretek közé foglalni mindazt a megfoghatatlant, amit a karácsony jelent? Az ideális ajándék megtalálásához már tudományos szempontból is közelíthetünk, ugyanis léteznek kutatók, akik arra sem sajnálják az időt, hogy rájöjjenek a tökéletes ajándék titkára.

ajandek-dobozok.jpg

Egy tanulmány arról számol be, hogy valószínűleg nagyobb sikere lesz egy önálló ajándéknak, mint sok apróságnak vagy egy nagy és több kis holminak. Ettől azonban még nem lett könnyebb megtalálni azt az egy valamit, amivel igazán örömet okozhatunk.

Lehet, hogy tévúton járunk. Mert senki sem hiheti, hogy valóban ezen múlna egy ajándék sikere, a méreteken, az árakon, a párosításokon. Adhatunk önmagában pénzt, amit mindenki saját kedve szerint költhet el, ám felhőtlen boldogságot biztosan nem okozunk vele. Alapszabály, hogy pénzt csak akkor ajándékozzunk, ha mellé legalább egy apró figyelmességet is elhelyezünk. Máskülönben azt üzenjük, “nem érdekelsz, ezzel letudtam az egész ajándékozósdit”.

A legjobb ajándékoknak az anyagi értéke egyébként is elhanyagolható. A drága ajándékok az évek során összemosódnak emlékeinkben, míg egy-egy szép élmény, közös pillanat örökre megmarad. Lehet mindennél értékesebb kincs egy papírdarab is, amire a kedvenc receptet írtuk fel és ajándékozzuk most barátunknak, aki évek óta nyúz minket érte.

Az igazi ajándékot tehát nem feltétlenül az üzletek polcain kell keresgélnünk.

Egy megfáradt, nehéz időszakon átesett családtagunk, barátunk számára minden kinccsel felér, ha befizetjük egy masszázsra és nemcsak azért, mert testileg felfrissül tőle, de sosem fogja elfelejteni, hogy valóban odafigyeltünk rá és a legjobb szándékkal ajándékoztunk. karacsonyi-ajandek-noknek.jpg

Ha a tökéletes ajándék megtalálásának nincs is - és valószínűleg nem lesz soha - biztos receptje, annyit mégis megtehetünk, hogy egész évben figyelünk. Meghalljuk, meglátjuk azt is, amit a hozzánk közel állók nem feltétlenül mutatnak vagy mondanak ki. Az elejtett félmondatokból, gesztusokból sejthető vágyakat, a vágyak tárgyait feljegyezzük, majd megpróbáljuk mielőbb beszerezni őket. Ezzel meg is fogtuk a karácsonyi ajándékozás lényegét: a másikra való odafigyelést és az iránta érzett szeretetünk megtestesítését.

süti beállítások módosítása